Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свинско печено»Пълнен свински далак на скара

Пълнен свински далак на скара

Bozhidar DimitrovBozhidar Dimitrov
Новак
104037
Пълнен свински далак на скара
Снимка: Bozhidar Dimitrov
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
95 мин.
Порции
4
"Хайде с нас на пикник. Ще се разходим на чист въздух, че и пълнени далаци ще хапнем"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1 кг далаци
  • лук - 1 - 2 глави или зелен
  • сол
  • черен пипер
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Срежете далаците на две. С нож направете отвор в далака по дължина, да стане като чорапче, овкусете със сол и черен пипер.

Нарежете лука на ситно и задушете в мазнина и малко вода. Напълнете далаците, но не много, защото се свиват при печене.

Затворете отвора с клечка за зъби. Готови сте за пикник! Остава да запалите скарата и да изпечете далаците до златисто.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: