Парижки пасти

IvankaIvanka
Новак
252422
Парижки пасти2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • галета - 1 ч.ч.
  • орехи - 2 ч.ч. (счукани)
  • пудра захар - 1 ч.ч.
  • жълтъци - 4 бр.
  • масло - 1 с.л.
  • лимони - 1 бр. (настъргана кора на дребно)
  • за глазура
  • белтъци - 2 бр.
  • пудра захар - 140 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесваме галетата, орехите и 1 ч.ч. пудра захар, след което прибавяме един по един жълтъците - с разбъркване.

Към сместа слагаме и омекналото на стайна температура масло и настърганата кора от лимона.

Омесваме тесто и го разточваме на кора с дебелина 1 пръст.

Слагаме кората от тесто, на дъното на омазнена тава, и го покриваме с глазура - приготвена от разбитите на сняг белтъци с пудрата захар.

Нарязваме на пастички сладкиша и го печем в умерена фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: