Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Огретен»Селски огретен в глинен гювеч

Селски огретен в глинен гювеч

RenkataRenkata
Чирак
4131280
Селски огретен в глинен гювеч1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
195 мин.
Порции
5
"Представяме ви един много вкусен и лек картофен огретен по изпитана селска рецепта в глинен гювеч"

Необходими Продукти

  • картофи - 1 - 2 кг.
  • сирене - 100 - 150 гр.
  • кисело мляко - 3 - 4 с.л.
  • яйца - 3 бр
  • масло
  • зехтин
  • черен пипер сол
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гювечът го подмазваме с масло.

Картофите ги обелваме, измиваме след това ги нарязваме на кръгчета овкусяваме ги със сол и черен пипер и го редим докато приключат. След това слагаме малко зехтин и още няколко парченца масло, навиламе хладка вода горе-долу да ги покрие.

Гювечът го слагаме в предварително заграта фурна първоначално с капак за около час.

Печем до зачеряване на картофите, след това добавяме натрошено сирене и заливка от 3 яйца, малко вода и кисело мляко и отново печем.

Накрая поръсваме с магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Marillion
Marillion
Гювеч никога не се слага в предварително загрята фурна !
20.03.2021 15:18
Ваня Благоева
Ваня Благоева
Изглежда много вкусно и трябва да се пробва :)
05.03.2016 22:23
1