Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Рибник»Сибирски рибник

Сибирски рибник

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Сибирски рибник1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
8
"Рибник се приготвя с тесто и много мерак - останалото са подробности, които ще намерите в тази рецепта"

Необходими Продукти

  • риба - 500 г филе
  • лук - 1 глава
  • картофи - 3 бр.
  • масло - 4 с.л.
  • сол - 2 щипки
  • яйца - 4 бр.
  • брашно - 500 г
  • прясно мляко - 250 мл
  • мая - 15 г
  • захар - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се разтваря в малко от топлото мляко, добавя се малко от брашното и цялата захар. Оставя се на топло за 1 час и се добавя останалото брашно, мляко и две яйца.

Замесва се тесто и се разточват две кори, като едната е малко по-тънка. По-дебелата се слага в тава, намазана с мазнина, и се покрива със слой от тънко нарязаните сурови картофи.

Поръсват се с нарязаното на едро рибно филе, а отгоре се слага слой от нарязания на дребно лук. Всичко се напръсква с разтопено масло и се покрива с втората кора.

Тестото се защипва и се оставя на топло за 1 час. Намазва се с двете разбити яйца и се набожда на няколко места с вилица. Пече се 40 минути на 200 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: