Начин на приготвяне
Започваме първо със сладкарския крем.
В дълбока купа сипваме сухата смес за сладкарски крем, прибавяме вътре прясното мляко и пудра захар, започваме да разбиваме с миксер до получаването на крема за около 5 минути.
Прибавяме в крема един пакет крема сирене и пак разбъркваме за една две минути да се смеси добре. Накрая прибавяме сладкото от вишни, разбъркваме с лъжица и оставяме в хладилника за няколко часа да престои.
В друга дълбока купа изсипваме пакетчето суха сметана и прибавяме 1 чаша прясно мляко, разбиваме с миксер до сгъстяването на сметаната. Прибираме в хладилник да престои и минаваме на приготвянето на сместа за блатовете.
За тази цел счукваме пет яйца в дълбока купа, изсипваме вътре пет лъжици захар и разбиваме до образуване на пухкав смес за около 5-6 минути, прибавяме 6 лъжици брашно и разбъркваме за една минута, за да не спадне сместа.
Пускаме фурната да загрее на 170 градуса.
Взимаме правоъгълната тава на фурната, слагаме хартия за печене и изсипваме сместа за блата. Печем около 15 минути.
Изваждаме и обръщаме с ръка, за да не се скъса, оставяме да поизстине.
Процеса повтаряме с втория блат.
Взимаме сладкарския крем, който приготвихме по-рано, и разделяме на две равни части за двата блата, намазваме добре с крема и режем на дължина блатовете.
От двата блата изкарваме четири дълги парчета, които навивайки едно след друго на диагонал образуват нашата висока торта.
Намазваме със сладкарска сметана. Изсипваме отгоре двата разтопени шоколада, украсяваме с орехи и слагаме на студено място или хладилник, за да стегне сметановата торта добре.
Високата сметанова торта с шоколадова глазура е много сполучлива.