Начин на приготвяне
Днес представям една изключително лесна, вкусна и здравословна рецепта за свински котлети в пергамент, от който ще останете очаровани.
Здравословни са, защото няма добавена мазнина, част от собствената им се отделя при самото готвене на горещ въздух, а вкусът е повече от невероятен.
Нека пристъпим към приготвянето:
Подправяме свинските ребра със чубрицата и черния пипер, като грижливо овалваме от двете страни и оставяме да престоят в хладилника за 1 нощ.
Така свинските ребра ще поемат вкуса на сухите подправки.
На следващия ден изкарваме месото от хладилника, оставяме на стайна температура за 1 час.
Когато месото се темперира, запазва по-добре своите вкусови качества.
Посоляваме със сол на вкус и завиваме в пергамент.
Важно е да се посоли, малко преди да се сготви. Ако сложим солта от вечерта, месото ще се дехидратира и след приготвянето му няма да е така сочно.
Загряваме еър фрайъра на 200 °C и изчакваме няколко минути, докато се затопли до желаната температура.
Поставяме завито вече свинско в еър фрайъра и печем.
След няколко минути ще забележите как месото започва да се готви в собствените си сокове.
А когато започне да почервенява, премахваме пергамента и оставяме да се запече до златисто за 2-3 минути.
Свинските ребърца стават изключително крехки, сочни и със запечена коричка.
Можете да гарнирате с картофи уеджис в еър фрайър или с картофени кексчета с гъби и сметана.
Свински ребра в пергамент на еър фрайър е подходящо както за делник, така и за празник. Изключително бързо се приготвя, а ароматът му е несравним.