Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Ребърца»Сочни свински ребра в пергамент на еър фрайър

Сочни свински ребра в пергамент на еър фрайър

Наталия М.Наталия М.
Новак
2329244
Сочни свински ребра в пергамент на еър фрайър
Снимка: Наталия М.
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • свински ребра - 4 бр.
  • чубрица - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Днес представям една изключително лесна, вкусна и здравословна рецепта за свински котлети в пергамент, от който ще останете очаровани.

Здравословни са, защото няма добавена мазнина, част от собствената им се отделя при самото готвене на горещ въздух, а вкусът е повече от невероятен.

Нека пристъпим към приготвянето:

Подправяме свинските ребра със чубрицата и черния пипер, като грижливо овалваме от двете страни и оставяме да престоят в хладилника за 1 нощ.

Така свинските ребра ще поемат вкуса на сухите подправки.

На следващия ден изкарваме месото от хладилника, оставяме на стайна температура за 1 час.

Когато месото се темперира, запазва по-добре своите вкусови качества.

Посоляваме със сол на вкус и завиваме в пергамент.

Важно е да се посоли, малко преди да се сготви. Ако сложим солта от вечерта, месото ще се дехидратира и след приготвянето му няма да е така сочно.

Загряваме еър фрайъра на 200 °C и изчакваме няколко минути, докато се затопли до желаната температура.

Поставяме завито вече свинско в еър фрайъра и печем.

След няколко минути ще забележите как месото започва да се готви в собствените си сокове.

А когато започне да почервенява, премахваме пергамента и оставяме да се запече до златисто за 2-3 минути.

Свинските ребърца стават изключително крехки, сочни и със запечена коричка.

Можете да гарнирате с картофи уеджис в еър фрайър или с картофени кексчета с гъби и сметана.

Свински ребра в пергамент на еър фрайър е подходящо както за делник, така и за празник. Изключително бързо се приготвя, а ароматът му е несравним.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: