Начин на приготвяне
Брашното се слага в голяма тава или купа и му се прави кладенче по средата. Добавят се яйцата, киселото мляко, маята, солта и захарта.
Замесва се тесто, което не трябва да лепне по ръцете. Прехвърля се върху набрашнен плот и се меси в продължение на 10 минути.
След това се слага в намазнена купа, като отгоре също се намазва с олио. Оставя се да втасва за 1 час.
След това се прехвърля на набрашнен плот и се реже на 4 равни части. Всяка част се разточва на тънка кора, намазва се с олио и се поръсва със сирене.
Навива се на руло, усуква се и се реже на равни парчета, които се подреждат в намазнена тава, като се оставя 2 пръста разстояние между всяко парче.
Така се процедира и с останалите три части.
Питката се оставя да втаса още 30 минути, сле което се намазва с разбитите жълтъци, поръсва се със сусам и се пече в загрята на 180 градуса фурна до готовност.
Много вкусната питка на рози наистина е страхотна!