Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Пърленки»Евтина и вкусна питка на тиган

Евтина и вкусна питка на тиган

Радка СлавоваРадка Славова
Помощник Готвач
8141099
Евтина и вкусна питка на тиган
Снимка: Радка Славова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
3
"Питка на тиган за нула време"

Необходими Продукти

  • брашно - 400 г
  • сол - 1 ч.л.
  • вода - 250 гр
  • мая - 1/4 пакетче (около 10 г)
  • сирене - 100 г
  • масло - 50 г
  • олио - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се разбърква с малко вода и брашно на кашичка, за да втаса. Брашното се пресява и към него се прибавя водата, солта и маята.

Замесва се меко тесто, което се оставя да втаса за 15 мин.

Готото тесто се дели на три топки, които се намазват обилно с мазнина.

Престояват за 10 мин.

Всяка топка се разтила с ръце върху плота, маже се с мазнина, поръсва се със сирене и се прегъва на две.

Отново се намазва с мазнина и поръсва със сирене и отново се прегъва.

Краищата се подгъват на вътре и на ръка се издърпва питката, но не много тънко.

Поставя се в затоплен и намазан тиган, за да се изпече пърленката и от двете страни.

Евтината и вкусна питка на тиган е чудна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: