Начин на приготвяне
Маята се разбърква с малко вода и брашно на кашичка, за да втаса. Брашното се пресява и към него се прибавя водата, солта и маята.
Замесва се меко тесто, което се оставя да втаса за 15 мин.
Готото тесто се дели на три топки, които се намазват обилно с мазнина.
Престояват за 10 мин.
Всяка топка се разтила с ръце върху плота, маже се с мазнина, поръсва се със сирене и се прегъва на две.
Отново се намазва с мазнина и поръсва със сирене и отново се прегъва.
Краищата се подгъват на вътре и на ръка се издърпва питката, но не много тънко.
Поставя се в затоплен и намазан тиган, за да се изпече пърленката и от двете страни.
Евтината и вкусна питка на тиган е чудна.