Начин на приготвяне
В силиконови форми натрошаваме обикновени бисквити.
В тенджера сипваме 600 мл прясно мляко. Добавяме 6 с.л. захар и загряваме. В 100 мл студено прясно мляко разтваряме пакетче нишесте (аз ползвах портокал) и на тънка струйка добавяме към млякото.
Бъркаме непрекъснато с телена бъркалка до получаване на крем.
Към натрошените бисквитки добавяме парченца шоколад и заливаме с крема за бисквитена торта. Разбъркваме внимателно с малка лъжичка. Оставяме в хладилника за 6-7 часа.
За да ги обърнем без проблем, потапяме формичките в топла вода за секунди и обръщаме върху чиния.
Поливаме деликатно бисквитената торта с шоколадов топинг. Декорираме мини бисквитените тортички с карамелизирани резенчета портокал, шоколад и листенца мента.
Източник: Maia Ivanova - Кулинарна Мрежа по идея за формичките на Veselina Genova