Начин на приготвяне
В купа разбиваме 2 яйца с 2 с.л. захар. Добавяме 1/4 ч.л. сол и 500 мл прясно мляко.
В друга купа пресяваме 180 г брашно. Добавяме 20 г какао и 1 ч.л. бакпулвер. Разбъркваме хубаво и добавяме към яйчената смес.
Изпичаме палачинките на тиган. Аз направих от тази смес 11.
Разтваряме 2 пакетчета желатин (всяко по 10 г) според указанията на опаковката.
В купа разбиваме 500 мл сладкарска сметана. Добавяме разтворения желатин и 1 ванилия. Разбъркваме добре.
Покриваме изцяло тава (26 см) с падащ ринг със стреч фолио. На дъното поставяме една палачинка.
Измиваме, подсушаваме и нарязваме на малки кубчета плодове: ябълка, круша, банан, ягоди, малини, боровинки, киви.
В малка купичка слагаме една палачинка. В нея слагаме 1 с.л. с връх от сметаната и от нарязаните плодове. Събираме краищата на палачинката, да стане като вързопче и притискаме леко. Поставяме във формата за печене. По този начин правим и другите палачинки (на мен ми се побраха 7).
Останалите парченца плодове поръсваме върху и между вързопчетата. Покриваме с по-голяма част от сметаната. Заглаждаме хубаво и поставяме една цяла палачинка. Върху нея слагаме останалия крем (сметана), около 3 с.л., колкото да покрие палачинката.
Покриваме сладката палачинкова торта добре със стреч фолио и оставяме в хладилника за 10-12 часа да стегне.
Изваждаме от хладилника, махаме ринга и стреч фолиото. Поставяме върху поднос или гладка чиния.
На водна баня разтопяваме 150 г черен шоколад с 2 с.л. краве масло. Махаме от котлона и прибавяме 2 с.л. прясно мляко. Разбъркваме добре и оставяме да се охлади.
Поставяме в пош и декорираме плодовата тортата. Украсяваме плодовата палачинкова торта и с различни плодове и листенца мента.
Източник: Maia Ivanova - Кулинарна Мрежа от receptite.online