Плодова палачинкова торта

Плодова палачинкова торта
Снимка: Кулинарна мрежа
4 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
80 мин.
Порции
8
"Уникална плодова палачинкова торта за специален повод"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • захар - 2 с.л.
  • сол - 1/4 ч.л.
  • прясно мляко - 500 мл
  • брашно - 180 г
  • какао - 20 г
  • бакпулвер - 1 ч.л. равна
  • желатин - 2 пакетчета по 10 г
  • сладкарска сметана - 500 мл
  • ванилия - 1 бр. /2 г/
  • плодове - по избор
  • заливка
  • черен шоколад - 150 г
  • краве масло - 2 с.л.
  • прясно мляко - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа разбиваме 2 яйца с 2 с.л. захар. Добавяме 1/4 ч.л. сол и 500 мл прясно мляко.

В друга купа пресяваме 180 г брашно. Добавяме 20 г какао и 1 ч.л. бакпулвер. Разбъркваме хубаво и добавяме към яйчената смес.

Изпичаме палачинките на тиган. Аз направих от тази смес 11.

Разтваряме 2 пакетчета желатин (всяко по 10 г) според указанията на опаковката.

В купа разбиваме 500 мл сладкарска сметана. Добавяме разтворения желатин и 1 ванилия. Разбъркваме добре.

Покриваме изцяло тава (26 см) с падащ ринг със стреч фолио. На дъното поставяме една палачинка.

Измиваме, подсушаваме и нарязваме на малки кубчета плодове: ябълка, круша, банан, ягоди, малини, боровинки, киви.

В малка купичка слагаме една палачинка. В нея слагаме 1 с.л. с връх от сметаната и от нарязаните плодове. Събираме краищата на палачинката, да стане като вързопче и притискаме леко. Поставяме във формата за печене. По този начин правим и другите палачинки (на мен ми се побраха 7).

Останалите парченца плодове поръсваме върху и между вързопчетата. Покриваме с по-голяма част от сметаната. Заглаждаме хубаво и поставяме една цяла палачинка. Върху нея слагаме останалия крем (сметана), около 3 с.л., колкото да покрие палачинката.

Покриваме сладката палачинкова торта добре със стреч фолио и оставяме в хладилника за 10-12 часа да стегне.

Изваждаме от хладилника, махаме ринга и стреч фолиото. Поставяме върху поднос или гладка чиния.

На водна баня разтопяваме 150 г черен шоколад с 2 с.л. краве масло. Махаме от котлона и прибавяме 2 с.л. прясно мляко. Разбъркваме добре и оставяме да се охлади.

Поставяме в пош и декорираме плодовата тортата. Украсяваме плодовата палачинкова торта и с различни плодове и листенца мента.

Източник: Maia Ivanova - Кулинарна Мрежа от receptite.online

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: