Мини толумби

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k3213k
Мини толумби1 / 3
07/01/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
8
"Направихме ги мини, за да може да ги хапвате направо на една хапка"

Необходими Продукти

  • за тестото
  • брашно - 300 г пресято
  • масло - 4 супени лъжици
  • вода - 300 мл
  • яйца - 4
  • захар - 4 бучки
  • сол - 1 щипка
  • лимонена киселина - 1 щипка
  • мазнина - за пържене
  • за захарния сироп
  • захар - 220 г
  • вода - 300 мл.
  • ванилия - 2 пакетчета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете водата да кипне, след което добавете бучките захар, маслото, по 1 щипка сол и лимонова киселина. Разбъркайте добре и кипнете отново. След завирането на сместа се изсипва предварително пресятото брашно, като се бърка, докато получената смес започне да се отделя от стените на съда.

Отстранете съда от от котлона и го оставете да се охлади. Едно по едно добавете яйцата към изстиналото парено тесто. Разбийте до получаването на еднородна маса.

Пристъпете към приготвяне на сиропа. Смесете захарта и водата и кипнете. Варете на умерен огън в продължение на 5 минути, след което добавете ванилията.

Сложете сместа в домакински шприц и оформете мини толумбички. Загрейте мазнината и изпържете толумбичките до готовност в умерено загрятото олио.

Извадете толубичките от загрятото олио и веднага ги потопете за кратко в сиропа, след което ги извадете и поставете в подходящ съд. Повторете до изчерпване на продуктите, залейте готовите толумбички с остатъка от сиропа. Приберете за 2 часа в хладилник преди да ги поднесете.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
53
45
31
20
10
Дай твоята оценка: