Картофки с подправки

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
6302k
Картофки с подправки2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
6-8

Необходими Продукти

  • картофи - 1, 125 кг, обелени
  • чесън - 1 глава, необелен
  • мащерка - 2 стръка, прясна
  • майорана - 2 стръка, прясна
  • джоджен - 2 стръка, пресен
  • зехтин - 4 с.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурната се загрява предварително до 220 градуса. Картофите се нарязват на парчета с големина на хапки и се подреждат в тефлонова форма за печене.

Добавят се скилидките чесън, мащерката, майораната и джодженът. Поръсват се със зехтина, солта и черния пипер.

Пече се около 20 мин. или докато картофите станат златисти и меки, като се обръщат от време на време. Чесънът се изхвърля и се поръсва ястието със сол и черен пипер.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: