Начин на приготвяне
Разбийте маслото със захарта. Постепенно добавете 1 цяло яйце и 2 жълтъка (белтъците запазете за глазурата). Разбивайте до получаването на пухкава смес. След това се прибавят амонячната сода, която сте угасили в оцета, медът, какаото, карамфилът и канелата. Последно се слагат 2 с.л. брашно и се разбърква до получаването на еднородна смес.
Сместа се покрива с домакинско фолио и се оставя около 10-12 часа на стайна температура. След това постепенно се добавя и останалото брашно, така че да се получи меко тесто. Тестото се разточва на кора с дебелина около 4-5 мм и от него с изрязват желаните фигурки.
Фигурките се поставят в тава, дъното на която е покрито с хартия за печене и се пекат около 6-7 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна.
Изпечените бисквитки внимателно се пренасят върху решетка, за да се охладят и втвърдят.
За приготвянето на белтъчната глазура трябва предварително да смесите белтъците с пудрата захар и да разбиете сместа на твърд сняг. Прибавете лимоновия сок и есенцията и разбъркайте добре.
Украсете бисквитите с помощта на шприц и много фантазия. Върнете бисквитите за около 50-60 минути във фурната на около 100 градуса. Охладените бисквити може да съхранявате 2-3 седмици в кутии, които се затварят плътно.