Сиропирани сладки Ашлъ

Н.АкифоваН.Акифова
Иноватор
2672k8793
Сиропирани сладки Ашлъ
Снимка: Н.Акифова
4 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
120 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
160 мин.
Порции
2
"Сиропирани сладки Ашлъ, традиционни за турската кухня и много любими"

Необходими Продукти

  • брашно - 1 кг (ако има нужда още)
  • яйце - 3 бр.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • захар - 2 ч.л.
  • мляко - 1 л
  • мая - 1 пакет суха 10 г
  • За сиропа
  • вода - 3 ч.ч. (водна)
  • захар - 2 ч.ч. (водна)
  • лимонов сок - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В една голяма купа пресяваме брашното, добавяме водата, маята, захарта и счукваме яйцата вътре.

Започваме да омесваме тесто. Готовото тесто оставяме да почине половин час.

След около половин час разпределяме тестото на малки топки и започваме да разточваме топките тесто съвсем тънко.

Овиваме разточения лист тесто на точилото и стискаме от двете страни. Изваждаме листа, увиваме напречно и режем на малки хапки.

Турските сладки ги редим в тава за печене и печем до златист цвят за около 10 минути в загрята фурна.

В тенджера слагаме захарта и водата и слагаме на котлона да се свари. Към свалянето от огъня прибавяме лимонов сок.

С топъл сироп заливаме студените сиропирани сладки Ашлъ.

Много вкусни и икономични сиропирани сладки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: