Начин на приготвяне
В една голяма купа пресяваме брашното, добавяме водата, маята, захарта и счукваме яйцата вътре.
Започваме да омесваме тесто. Готовото тесто оставяме да почине половин час.
След около половин час разпределяме тестото на малки топки и започваме да разточваме топките тесто съвсем тънко.
Овиваме разточения лист тесто на точилото и стискаме от двете страни. Изваждаме листа, увиваме напречно и режем на малки хапки.
Турските сладки ги редим в тава за печене и печем до златист цвят за около 10 минути в загрята фурна.
В тенджера слагаме захарта и водата и слагаме на котлона да се свари. Към свалянето от огъня прибавяме лимонов сок.
С топъл сироп заливаме студените сиропирани сладки Ашлъ.
Много вкусни и икономични сиропирани сладки.