Начин на приготвяне
Първо се сварява сиропът от вода и захар за 5 -10 минути и се оставя да се охлажда. В купа се разбива маслото и захарта. Добавят се яйцата, като се отделя един жълтък за намазване отгоре на сладките.
Сипва се гриса заедно с ванилията и бакпулвера. Разбива се с миксера за няколко минути. Сипваме брашното и се замесва меко тесто. Късаме парченце тесто и се оформя на топче като орех.
Нареждат се в намаслена тава, като отгоре леко се сплескват. Може да се оформи и като бадем. На всяка сладка се забожда ядка от орех или лешник.
Намазваме с разбит жълтък. Печем в загрята фурна 180 градуса. Изваждат се и заливаме с охладения сироп. Колкото повече стоят, толкова по-вкусни стават. Може да се поръсят и с кокос.