Начин на приготвяне
Първо се приготвя сиропът. Водата със захарта ври 7-8 минути и като се свали от котлона. се добавя ванилията и лимоновият сок. Оставя се да изстине.
Ако изварата е безсолна, се добавя щипка сол и се прибавя олиото - разбърква се, за да стане гладка смес. Прибавят се останалите продукти, като содата се гаси в киселото мляко, а бакпулверът се прибавя към брашното.
Замесва се меко тесто. От него се точат много тънки листове и се режат на ленти, които се навиват на охлювчета, конусчета или листът се навива целия и после се режат пънчета.
Предпочитам да ги изпека във фурната, вместо да пържа. Пекат се в предварително загрята фурна на 190 градуса.
Веднага след изваждането от фурната се заливат със студения сироп и се оставят добре да се напият с него.