Сиропирани сладки с извара

Величка  КалеваВеличка Калева
Чирак
84312961
Сиропирани сладки с извара
Снимка: Величка Калева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
100 мин.
Порции
8
"Днес десертът е от нас - черпим с любимите си сиропирани сладки с извара"

Необходими Продукти

  • извара - 1 ч.ч.
  • брашно - 2 и 1/2 ч.ч.
  • кисело мляко - 4 ч.л.
  • яйце - 2 бр.
  • олио - 2 с.л.
  • сол
  • ванилия - 1 бр.
  • бакпулвер - 1 бр.
  • хлебна сода - 1 к.л.
  • за сиропа
  • захар - 2 ч.ч.
  • вода - 3 ч.ч.
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • ванилия - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо се приготвя сиропът. Водата със захарта ври 7-8 минути и като се свали от котлона. се добавя ванилията и лимоновият сок. Оставя се да изстине.

Ако изварата е безсолна, се добавя щипка сол и се прибавя олиото - разбърква се, за да стане гладка смес. Прибавят се останалите продукти, като содата се гаси в киселото мляко, а бакпулверът се прибавя към брашното.

Замесва се меко тесто. От него се точат много тънки листове и се режат на ленти, които се навиват на охлювчета, конусчета или листът се навива целия и после се режат пънчета.

Предпочитам да ги изпека във фурната, вместо да пържа. Пекат се в предварително загрята фурна на 190 градуса.

Веднага след изваждането от фурната се заливат със студения сироп и се оставят добре да се напият с него.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: