Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Яхнии»Смолянска яхния с овнешко

Смолянска яхния с овнешко

IvankaIvanka
Новак
252422
Смолянска яхния с овнешко2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6-8
"И готвите яхнията, докато месото не започне направо да се топи в устата ви"

Необходими Продукти

  • овнешко месо - 850 г
  • лук - 1, 250 кг
  • лой - 100 г или 100 мл олио
  • домати - 2 - 3 бр.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме месото на малки парчета, заливаме го с малко вода и го слагаме да заври.

След завиране на овнешкото, го посоляваме, прибавяме мазнината и оставяме да се задушава, докато омекне.

Ако месото е по-тлъсто не добавяме мазнина.

Към омекналото овнешко добавяме нарязания на едро лук и червения пипер. Оставяме да се задушава още 10-тина минути и прибавяме нарязаните на дребно домати.

Готвим яхнията на тих огън, като ястието се задушава, докато остане с малко сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: