Овнешко с лук

Мария ГулековаМария Гулекова
Помощник Готвач
4121k1621
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
140 мин.
Порции
10
"Не жалете лука, защото за вкусно овнешко си трябва много лук и много мерак. А за най-вкусни резултати поднесете с чаша червено вино"

Необходими Продукти

  • овче месо - 2 кг
  • кромид лук - 1 кг
  • олио - 1 к.ч.
  • черен пипер
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • домат - 1 бр. настърган
  • вода - 1 ч.ч.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме месото на парчета и ги изпържваме с малко мазнина.

След това доливаме малко вода и готвим, докато месото омекне.

Когато това стане, добавяме нарязания на ситно лук и задушаваме.

Добавяме червения пипер и настъргания домат и готвим на тих огън до готовност.

След това подправяме със сол и поръсваме с черен пипер.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: