Овнешка яхния

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
9497544k
Овнешка яхния1 / 2
24/10/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
65 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4-6

Необходими Продукти

  • овнешко месо - 750 г
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • домати - 4 - 5 бр.
  • чушки - 10 - 12 бр. червени или сиврия
  • патладжани - 2 бр.
  • черен пипер
  • сол
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете овнешкото месо на лентички и го запържете за кратко в част от мазнината. Извадете го и го приберете на топла. В мазнината от пърженето задушете ситно нарязания лук до омекване. Поръсете с червен пипер и добавете ситно нарязаните домати.

Задушавайте на тих огън до омекване на доматите и върнете обратно месото. Залейте с 1 ч.ч. топла вода и разбъркайте добре. Задушавайте на тих огън до пълно омекване на месото.

Докато месото се задушава нарежете на едро чушките и патладжаните и ги запържете в останалата мазнина до омекване. Сложете запържените зеленчуци при овнешкото месо и варете още около 15-20 минути. Посолете на вкус, поръсете с пресен магданоз и поднесете докато е топла с кисело мляко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка: