Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Керакан с овнешко и сушени кайсии

Керакан с овнешко и сушени кайсии

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
949862
Керакан с овнешко и сушени кайсии1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
135 мин.
Порции
6-8

Необходими Продукти

  • овнешко месо - 600 г шарено, без кости
  • картофи - 400 г
  • зелен фасул - 200 г
  • кайсии - 200 г сушени
  • домати - 200 г
  • чушки - 200 г
  • лук - 100 г
  • подправки - 80 г смес по избор зелени
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете картофите и доматите на резенчета, лука на филийки, чушките на ивици, а зеления фасул на квадратчета. Месото нарежете на едри парчета.

На дъното на дълбок глинен гювеч наредете последователно един ред картофи, лук, чушки. Наредете един ред от предварително измитите кайсии, поставете отгоре резени домати и завършете с овнешкото месо. Леко посолявайте всеки зеленчуков пласт, а върху месото наръсете смес от зелени подправки.

Налейте гореща вода, така че да покрие месото и зеленчуците и печете в гореща фурна за 2 часа. След 1 1/2 час печене отстранете капака на глинения съд и печете още 30 минути, за да се запече добре месото.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
53
40
31
20
10
Дай твоята оценка: