Начин на приготвяне
Приготвяне на блата:
Всичко без белтъците се изсипва в една купа и разбива с миксер. Накрая белтъците се разбиват на сняг и прибавят към другата смес, като вече се бърка на ръка с шпатула.
Сместа се изсипва в тавичка, покрита с хартия за печене.
Пече се в предварително загрята фурна на 180 °C около 25 минути.
Наглеждайте, моята фурна е газова. Какаовият блат се изважда от фурната и оставя да изстине.
Приготвяне на глазурата:
Всичко се слага в касеролка и на бавен до среден огън се бърка, докато стане еднородна смес и се сгъсти.
Прехвърлете глазурата в купичка, която поставете в съд със студена вода и охладете, като бъркате. Трябва да е съвсем леко топла.
Изсипете готовата глазура върху шоколадовия сладкиш.
Приберете кето шоколадовия кейк с глазура в хладилника за няколко часа, най-добре за една нощ.