Млечен телешки гювеч

IvankaIvanka
Новак
252422
Млечен телешки гювеч1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
135 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • телешко месо - 1 кг
  • олио - 100 мл
  • лук - 2 връзки - пресен
  • яйца - 5 бр.
  • кисело мляко - 600 г
  • брашно - 2 с.л.
  • черен пипер - 10 зърна
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме месото на парчето и го задушаваме с мазнината и малко вода до зачервяване.

Прехвърляме го в гювеч и прибавяме нарязания на дребно лук, червения и черния пипер, посоляваме и заливаме с топла вода.

Печем месото до омекване в умерена фурна.

Разбиваме яйцата с киселото мляко и брашното.

Заливаме със сместа телешкото и допичаме гювеча в силна фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка: