Начин на приготвяне
Поставете телешкото месо, нарязано на порции, в глинен съд с капак. Прибавете лука нарязан на ситно, настъргания на едро ренде морков, скилидките чесън, червеното вино, червен и черен пипер, сол.
Добавете около 40 г краве масло и вода, колкото да покрие месото. Сложете го в студена фурна и пуснете на 250 градуса за около 3 часа. От време на време следете и доливайте по малко вода по време на печенето.
В тиган разтопете останалото краве масло и запържете ориза съвсем леко (в случай че не е препоръчително, пропуснете запържването). Прибавете размразения спанак и накрая сушените домати.
Изсипете запържените ориз и спанак в тава. Отгоре подредете изпеченото телешко. Премерете 1, 200 л бульон от печеното. Посолете допълнително, ако е нужно.
Завийте тавата с алуминиево фолио и сложете ястието да се доготви в предварително загрята фурна.
Да ви е вкусно!