Телешки гювеч с гъби

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k3213k
Телешки гювеч с гъби1 / 2
01/01/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
115 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • телешко месо - 1 кг
  • гъби - 500 г
  • чушки - 4 бр. зелени
  • домати - 500 г
  • ориз - 1/2 ч.ч.
  • лук - 3 глави
  • вино - 1/2 ч.ч. бяло
  • олио - 5 - 6 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • магданоз - 1/2 връзка
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на едри парчета и го задушете в олиото и малко вода. Извадете го и в същата мазнина задушете нарязаните лук, гъби и половината от настърганите домати. Добавете червения пипер.

Върнете месото обратно, прибавете нарязаните чушки и виното. Добавете гореща вода и след като заври посолете. След 15-тина минути прехвърлете ястието в тава.

Прибавете останалите домати и ориза и запечете в умерена фурна. Поръсете готовия гювеч със ситно нарязан магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
42
31
20
10
Дай твоята оценка: