Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Телешко месо»Гювеч»Телешки гювеч със зарзават

Телешки гювеч със зарзават

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k3k
Телешки гювеч със зарзават1 / 2
08/03/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
150 мин.
Общо
180 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • телешко месо - 500 г (от гърдите)
  • гювеч - 1 буркан готов
  • лук - 2 глави
  • яйца - 1 бр
  • брашно
  • олио
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязвате месото на парчета и го слагате в тенджера. Подправяте с черен пипер и сол. Прибавяте 2 с.л. олио и ситно нарязания лук, заливате с вода, колкото да се покрие месото и варите на умерен огън.

Когато месото се свари, сипвате вътре гювеча от консерва, който предварително сте посолили. Разбърквате добре така приготвеното ястие и печете в умерена фурна.

Малко преди да извадите гювеча от фурната го залейте със смес от яйцето, 1 с.л. брашно и оставяте още малко във фурната, за да се запече заливката.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
50
42
31
20
10
Дай твоята оценка: