Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Бирени мезета»Панирани картофени топчета

Панирани картофени топчета

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
6302k
Панирани картофени топчета1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • картофи - 1 кг
  • масло - 1/2 ч.ч. (125 г), на парченца
  • белтъци - 3 бр.
  • жълтъци - 3 бр.
  • пармезан - 1 ч.ч. (125 г)
  • кедрови ядки - 2 с.л., смлени
  • магданоз - 1 с.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • галета - 1 ч.ч.
  • зехтин - 2 ч.ч. (500 мл), за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се варят необелени в подсолена вряща вода около 25 мин. или докато омекнат. Белят се, докато са горещи и се намачкват. Добавят се маслото, жълтъците, сиренето, кедровите ядки, магданозът и солта.

Белтъците се разбиват, докато станат на пяна. Загребва се със супена лъжица от картофената смес, оформят се на топчета с големина на орех. Топчетата се потапят първо в белтъка после в галетата.

Зехтинът се загрява до висока температура. Картофените топчета се пържат около 7 мин. всяко, докато променят цвета си в златистокафяви. Вадят се с решетъчна лъжица и се отцеждат върху кухненска хартия.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.4
52
41
33
20
11
Дай твоята оценка: