Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Яхния»Задушени зеленчуци яхния

Задушени зеленчуци яхния

Виктория КонстантиноваВиктория Константинова
Мастър Шеф
5385k1k3k3
Задушени зеленчуци яхния
Снимка: Виктория Константинова
1 / 3
21/10/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2
"Представяме си как топим с хлебчето и ни става едно такова хубаво на душата"

Необходими Продукти

  • лук - 1 голяма глава
  • картофи - 1 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • грах - 150 г
  • червени чушки - 3 бр.
  • бамя - 200 г маринована
  • доматен сок - 500 мл
  • захар
  • олио
  • сол
  • черен пипер
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите и морковите се обелват и измиват. Нарязват се на малки кубчета. Лукът се почиства и нарязва на полумесеци.

Чушките се измиват и се почистват от семките. Нарязват се на квадрати.

В дълбок тиган с капак се слага олио да загрее. Добавя се лукът с малко захар, да се запържи. Добавя се доматеният сок.

Добавят се чушките, картофите и морковите. Добавят се грахът и бамята. Разбърква се.

Похлупва се с капака, за да се задушат добре всички зеленчуци.

Задушените зеленчуци се разбъркват периодично. Овкусява се със сол и пипер. Разбърква се.

Задушава се до омекване на всички зеленчуци. Магданозът се измива и нарязва на ситно.

Зеленчуковата яхния се сервира поръсена с малко магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: