Начин на приготвяне
Картофите и морковите се обелват и измиват. Нарязват се на малки кубчета. Лукът се почиства и нарязва на полумесеци.
Чушките се измиват и се почистват от семките. Нарязват се на квадрати.
В дълбок тиган с капак се слага олио да загрее. Добавя се лукът с малко захар, да се запържи. Добавя се доматеният сок.
Добавят се чушките, картофите и морковите. Добавят се грахът и бамята. Разбърква се.
Похлупва се с капака, за да се задушат добре всички зеленчуци.
Задушените зеленчуци се разбъркват периодично. Овкусява се със сол и пипер. Разбърква се.
Задушава се до омекване на всички зеленчуци. Магданозът се измива и нарязва на ситно.
Зеленчуковата яхния се сервира поръсена с малко магданоз.