Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Плодова торта»Бананова торта с мед и орехи

Бананова торта с мед и орехи

Веселина ГърдеваВеселина Гърдева
Помощник Готвач
85458119
Бананова торта с мед и орехи
Снимка: Веселина Гърдева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
100 мин.
Порции
8
"Разкошна бананова торта с мед и орехи - любимото ни удоволствие"

Необходими Продукти

  • За блата
  • яйца - 4 бр.
  • кафява захар - 1 ч.ч.
  • мед - 3 с.л.
  • орехи - 1 ч.ч.
  • брашно - 1 к.ч.
  • банани - 1 бр.
  • За крема
  • прясно мляко - 800 мл
  • банани - 2 бр.
  • брашно - 2 с.л.
  • ванилия - 2 бр.
  • царевично нишесте - 1 с.л.
  • сладкарска сметана - 100 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяме блата, като първо разбиваме яйцата и захарта до пухкава смес. В блендер омесваме банана с меда и орехите.

Получава се гъста смес, която прибавяме към яйчената. След това добавяме и брашното, като бъркаме с шпатула.

Печем в предварително загрята фурна на около 180 °C за 20-тина минути. След като блатът е изпечен, се изважда от фурната, за да изстине, преди да го разполовим.

През това време приговяме крема. Бананите се слагат в блендер заедно с прясното мляко. Бърка се, докато не се получи хомегенна смес. Слага се на котлона да се затопли и през това време малка част от млечната смес се обърква с нишестето и брашното, така че да няма бучки.

Прибавя се и ванилията. Когато млякото се загрее почти до завиране, се прибавя останалата смес. Бърка се, докато не се сгъсти. След това сметаната се разбива и се прибавя с шпатула малко по малко към останалия крем, за да се получи пухкава консистенция.

Блатът се разрязва на две, дооформя се в идеален кръг, с помощта на нож и остатъка се прави на трохи, с които ще декорираме банановия сладкиш отгоре.

По средата между двата блата се полага малко повече от половината крем, а останалият се намазва отгоре и отстрани на лесната плодова торта.

Трохите се поръсват отгоре и отстрани, а по желание може да добавите нарязани на кръгчета банани и намазани с желатин, за да не почернеят.

Банановата торта с мед и орехи се оставя в хладилника да стегне за поне 24 часа.

Бон Апети!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: