Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Ретро гювеч с шаран

Ретро гювеч с шаран

IvankaIvanka
Новак
252422
Ретро гювеч с шаран1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Феноменално вкусно ястие, което се поднася студено и от сърце"

Необходими Продукти

  • шаран - 1.200 кг
  • лук - 100 г
  • чесън - 1 гл.
  • олио - 100 мл
  • лимони - 1 бр.
  • сухар - 1 филия
  • бахар - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • дафинов лист - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелвате и нарязвате на тънки кръгчета лукът.

Изчиствате скилидките чесън.

Нареждате ги в гювеч и ги задушавате с част от мазнината на тих огън, докато поомекнат.

Прибавяте изчистената и осолена риба заедно с бахара, черния пипер, дафиновия лист. Заливате с останалата мазнина и поръсвате ястието със счукания сухар.

Печете гювеча в умерена фурна.

Ястието се поръсва с лимоновия сок, след като се извади от фурната. Поднася се студено.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: