Начин на приготвяне
Нарязваме на ситно лука и чесъна. Запържваме ги с 20 мл олио в дълбока тенджерка за 2 минутки.
Сега добавяме каймата и запържваме за още няколко минути. Към нея още добавяме царевицата и боба, овкусяваме със сол, черен пипер и червения пипер.
Заливаме с доматения сок и готвим за няколко минутки на бавен огън. Премахваме от котлона.
Правим си бешамела, като разтопяваме маслото в малка тенджерка и към него добавяме брашното. Бъркаме до пълното му разтваряне и тогава заливаме с прясното мляко.
Бъркаме непрестанно, защото бързо загаря. Щом се сгъсти, премахваме от котлона и подправяме със сол, черен пипер и лимоновия сок. Прибавяме към него и 150-те грама настърган ементал. Бъркаме до разтопяването му.
Сега си правим тортилите. В дълбока купа смесваме всички съставки, нужни ни за тестото. Омесваме едно леко твърдо тесто. Покриваме го с фолио и оставяме да почине за 15 мин.
След това отново леко размесваме и разделяме на 6 равни части. От всяка част разточваме с помощта на точилка малки тортили.
В загрят тиган с малко мазнина запичаме всяка тортила за по минутка от всяка страна. По средата на всяка от тях, нанасяме част от сместа кайма. Завиваме и нареждаме в тавичка. Върху навитите тортили нанасяме соса от сирене. Върху него пък поръсваме 50-те грама настърган ементал.
Печем в предварително загрята фурна на 180°C за около 20 мин. Да ви е сладко с тези вкусни Енчиладас.
Мексиканските Енчиладас със кайма и сирене са много вкусни!