Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Енчиладас»Мексикански Енчиладас със кайма и сирене

Мексикански Енчиладас със кайма и сирене

Иван ПауновИван Паунов
Чирак
831k141
Мексикански Енчиладас със кайма и сирене
Снимка: Иван Паунов
1 / 2с Видео
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Мексикански Енчиладас със кайма и сирене - време е за нещо различно, не мислите ли?"

Необходими Продукти

  • За тортилата
  • брашно - 200 г
  • вода - 100 мл
  • бакпулвер - 3 г
  • олио - 50 мл
  • сол - 6 г
  • За сместа с кайма
  • кайма - 500 г (свинска или смес)
  • царевица - 200 г (варена)
  • червен лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • чили боб - 200 г (от консерва)
  • доматен сок - 300 мл
  • олио - 20 мл за запържване
  • сол
  • черен пипер - на вкус
  • лют червен пипер - 5 г
  • За соса
  • масло - 50 г
  • брашно - 40 г
  • прясно мляко - 300 мл
  • сол
  • черен пипер
  • лимонов сок - 5 мл
  • ементал - 150 г настърган (или мексиканско сирене)
  • сирене - 50 г настъргано (за накрая)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме на ситно лука и чесъна. Запържваме ги с 20 мл олио в дълбока тенджерка за 2 минутки.

Сега добавяме каймата и запържваме за още няколко минути. Към нея още добавяме царевицата и боба, овкусяваме със сол, черен пипер и червения пипер.

Заливаме с доматения сок и готвим за няколко минутки на бавен огън. Премахваме от котлона.

Правим си бешамела, като разтопяваме маслото в малка тенджерка и към него добавяме брашното. Бъркаме до пълното му разтваряне и тогава заливаме с прясното мляко.

Бъркаме непрестанно, защото бързо загаря. Щом се сгъсти, премахваме от котлона и подправяме със сол, черен пипер и лимоновия сок. Прибавяме към него и 150-те грама настърган ементал. Бъркаме до разтопяването му.

Сега си правим тортилите. В дълбока купа смесваме всички съставки, нужни ни за тестото. Омесваме едно леко твърдо тесто. Покриваме го с фолио и оставяме да почине за 15 мин.

След това отново леко размесваме и разделяме на 6 равни части. От всяка част разточваме с помощта на точилка малки тортили.

В загрят тиган с малко мазнина запичаме всяка тортила за по минутка от всяка страна. По средата на всяка от тях, нанасяме част от сместа кайма. Завиваме и нареждаме в тавичка. Върху навитите тортили нанасяме соса от сирене. Върху него пък поръсваме 50-те грама настърган ементал.

Печем в предварително загрята фурна на 180°C за около 20 мин. Да ви е сладко с тези вкусни Енчиладас.

Мексиканските Енчиладас със кайма и сирене са много вкусни!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: