Енчиладас с пилешко месо

MarianeMariane
Джедай
5611k3k
Енчиладас с пилешко месо1 / 2
30/01/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Вкусна мексиканска страст, поднесена в чиния и в компанията на добър приятел"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 400 г
  • лук - 4 глави
  • чушка - 2 червена
  • зехтин - 4 с.л.
  • гауда - 100 г
  • тортия - питки
  • доматен сос - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука и чушката на ситно. Запържете ги до омекване, след което добавете пилешкото месо, нарязано на малки кубчета. Пържете до готовност на месото.

Във всяка тортия се слагат по няколко лъжици от сместа, навиват се, редят се в тавичка и отгоре се намазват с доматения сос, след което се поръсват с настъргано сирене Гауда или кашкавал.

Пилешките енчиладас се пекат в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 10-15 минути.

Поднасят се топли.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
51
42
30
20
10
Дай твоята оценка: