Енчиладас с Пиле и Спанак

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k6k7
Енчиладас с Пиле и Спанак
Снимка: Нина Иванова Иванова
1 / 5
30/05/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
130 мин.
Порции
5
"Ароматно предложение за почитателите на Мексиканската кухня - разкошно Енчиладас с пиле и спанак, които направо се топят в устата"

Необходими Продукти

  • за енчилада соса
  • лук - 1 малка глава
  • чесън - 1 скилидка
  • чили - 1 ч.л.
  • доматена паста - 1 с.л.
  • риган - 1 ч.л. сух
  • захар - 1/2 ч.л.
  • пилешки бульон - 150 мл.
  • доматен сос - 300 мл.
  • олио - 2 с.л.
  • за плънката на енчиладите
  • лук - 1 малка глава
  • чесън - 1 скилидка
  • бейби спанак - 200 г
  • пилешко месо - 400 г обезкостено бутче
  • кашкавал - 30 г
  • крема сирене - 200 г
  • олио - 2 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • тортили - 5 големи
  • кашкавал - 30 г настърган за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварително нарежете пилешкото месо на хапки. Поставете го в тава, овкусете със сол и черен пипер. Сипете около 50 мл. пилешки бульон. Изпечете във фурна на 180 градуса за около 30 мин. При готовност нарежете на ситно късчета.

Направете соса, като нарежете лука и чесъна на дребно. Загрейте олиото на умерена температура в тиган на котлона. Запържете лука и чесъна за около 3 мин. до омекване.

Добавете подправките и доматената паста. Разбъркайте хубаво за около още 2 мин. и добавете доматения сос и бульона. Намалете огъня и оставете соса да къкри за около 30 мин. на слаб огън до редуциране.

Почистете, измийте и отцедете бейби спанака.

Загрейте в дълбок тиган на котлона 2 с.л. олио на умерена температура. Запържете предварително нарязаните на дребно лук и чесън за около 3 мин.

Добавете спанака и гответе като разбърквате периодично около 10 мин.

Добавете нарязаното на дребно пиле, крем сиренето и настъргания кашкавал. Гответе и разбърквайте около 5 мин. докато продуктите се смесят. Овкусете при необходимост със сол и черен пипер. Отстранете от котлона и оставете да се охлади.

Поставете от плънката върху една тортила. Сгънете двете срещуположни страни, за да остане плънката вътре и навийте на рулце. Напълнете и останалите тортили. Подредете готовите рула в леко намазнена тава. Отгоре посипете със соса за енчиладите.

Най-отгоре поръсете с настърган кашкавал. Запечете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 20 минути, докато краищата на енчиладите станат златисти и кашкавалът се запече апетитно.

Енчиладасите с Пиле и Спанак са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: