Телешки Енчиладас

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k7
Телешки Енчиладас
Снимка: Нина Иванова Иванова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
100 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • за плънката
  • телешка кайма - 500 г
  • люти чушки - 1 бр.
  • олио - 60 мл
  • червен боб - 400 г (1 консерва)
  • лук - 1 глава
  • кимион - 1 ч.л.
  • сол
  • за соса
  • домати - 600 г пасирани
  • телешки бульон - 200 мл
  • чесън - 2 скилидки
  • лук - 1 глава, малка
  • щипка захар
  • сол
  • тортили - 5 бр.
  • кашкавал - 300 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете лука и чесъна и ги нарежете на ситно. Загрейте малко олио и ги запържете за около 3 мин. Добавете пасираните домати и бульона, овкусете със сол и щипка захар и гответе около 20 мин до редуциране.

Нарежете лука и лютата чушка за плънката на дребно. Загрейте малко олио и ги запържете до омекване. Добавете каймата и пържете и бъркайте до образуването на трохи. Овкусете с кимион и сол.

Прибавете 1 черпак от готовия сос и отцедения червен боб. Гответе още около 5 мин и отстранете от огъня.

Намажете подходяща тава (спрямо големината на тортилите) със сос. Всяка тортила намажете със сос, отгоре поръсете с кашкавал, сложете от плънката и завийте.

Подредете навитите тортили с плънка в приготвената тава.

Поръсете с останалия сос и кашкавал.

Запечете енчиладасите за 15 мин в загрята фурна на 180°C.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: