Начин на приготвяне
Почистете лука и чесъна и ги нарежете на ситно. Загрейте малко олио и ги запържете за около 3 мин. Добавете пасираните домати и бульона, овкусете със сол и щипка захар и гответе около 20 мин до редуциране.
Нарежете лука и лютата чушка за плънката на дребно. Загрейте малко олио и ги запържете до омекване. Добавете каймата и пържете и бъркайте до образуването на трохи. Овкусете с кимион и сол.
Прибавете 1 черпак от готовия сос и отцедения червен боб. Гответе още около 5 мин и отстранете от огъня.
Намажете подходяща тава (спрямо големината на тортилите) със сос. Всяка тортила намажете със сос, отгоре поръсете с кашкавал, сложете от плънката и завийте.
Подредете навитите тортили с плънка в приготвената тава.
Поръсете с останалия сос и кашкавал.
Запечете енчиладасите за 15 мин в загрята фурна на 180°C.