Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Великденски сладкиши със стафиди

Великденски сладкиши със стафиди

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Великденски сладкиши със стафиди1 / 2
20/04/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
115 мин.
Порции
12

Необходими Продукти

  • брашно - 3 ч.ч.
  • масло - 5 с.л.
  • яйца - 5 бр.
  • мая - 1 кубче
  • захар - 5 с.л.
  • сол - 1 щипка
  • прясно мляко - 100 мл
  • стафиди - 2 ч.ч.
  • портокали - 1 бр. (само кората)
  • лимони - 1 бр. (само кората)
  • индийско орехче - 1 щипка
  • за намазване
  • яйца - 1 бр.
  • за поръсване
  • бадеми - 100 г (смлени)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се смесва със затопленото мляко, солта и малко от захарта и след като шупне, се добавя в кладенче от пресятото брашно. Добавят се яйцата, останалата захар и разтопеното масло и се омесва тесто, което се оставя на топло да втаса.

Добавят се индийското орехче, лимоновата и портокаловата кора, накиснатите за 10 минути в топла вода и подсушени стафиди и тестото отново се омесва.

Тестото се разделя на четири и се оформят сладкиши. Всеки сладкиш се намазва с жълтък, поръсва се с бадеми и всички се нареждат в голяма тава, намазана с мазнина. Пекат се 25 минути на 200 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
51
42
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Atanasova Lubenova
Atanasova Lubenova
5 с.л захар са малко. Поне 1 ч.ч.
Не ми беше сладък. Прибавих си сладко от малини за да ми е сладко
21.01.2019 20:26