Супа-пача по Странджански с говежди и свински крака

IvankaIvankaНовак83
17/01/2014
"Класическа пача, каквато често сънуваме, а вече може да приготвяте и сами "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо9 420
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4.2 от 5

Необходими Съставки

  • говежди крака - 1 кг
  • свински крака - 200 г
  • свински уши - 200 г
  • свински опашки - 200 г
  • прясно мляко - 200 мл
  • яйца - 1 бр.
  • брашно - 1 с.л.
  • чесън - на вкус
  • оцет - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В подсолена вода сваряваме заедно изчистените (от копитата крака) и измити говежди крачета, свински крачета, уши и опашки.

Прецеждаме бульона, като изваждаме, обезкостяваме месото и го отделяме настрани.

Кипваме само бульона и го застройваме с размитото брашно в прясното мляко и разбитото яйце.

Счукваме чесън и към него прибавяме смлян черен пипер и оцет.

Поднасяме пачата, като слагаме от месото, заливаме с горещ бульон и добавяме от чесновата смес.

Рейтинг

5 2
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар