Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Гювеч»Пилешки пържоли с гъби в гърне

Пилешки пържоли с гъби в гърне

Пилешки пържоли с гъби в гърне
Снимка: Албена Асенова
2 / 4с Видео
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
100 мин.
Общо
115 мин.
Порции
6
"Какво по-хубаво от порция пилешки пържолки с гарнитура по избор"

Необходими Продукти

  • топено сирене - 150 грама
  • пилешки пържоли - 6 бутчета
  • олио - 2 с.л.
  • гъби - 400 грама
  • За маринатата на месото
  • чесън - 3 скилидки
  • куркума - 1 ч.л.
  • кисело мляко - 6 с.л.
  • зехтин - 3 с.л.
  • лимони - 1 брой
  • кориандър
  • лют червен пипер
  • кимион
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо пригответе маринатата. Смесете киселото мляко със счукания чесън, сока от лимона, куркумата, черния и лютия пипер, кориандъра, зехтина и кимиона.

Натрийте пилешките пържоли от бут със сол и ги намажете хубаво с маринатата.

Прехвърлете ги в подходяща купа с капак. Отгоре ги полейте с маринатата (ако има останала). Приберете в хладилник за няколко часа.

Намазнете дъното на гювеч и сложете 1 ред пържоли. Отгоре сипете нарязани гъби и топено сирене.

Следва нов ред пържоли с гъби и топено сирене.

Сложете гювеча в студена фурна. Включете на 220 градуса и печете около 30 минути, след това намалете градусите на 190 и печете още около 70 минути или до готовност.

Пилешките пържоли с гъби в гърне са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: