Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пържоли»Пилешки пържоли с гъби шийтаке

Пилешки пържоли с гъби шийтаке

Петя СтойневаПетя Стойнева
Новак
1402k186
Пилешки пържоли с гъби шийтаке
Снимка: Петя Стойнева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
100 мин.
Порции
3
"Пилешки пържоли с гъби шийтаке - уникално вкусни и различни от всички останали пържоли, които сте опитвали."

Необходими Продукти

  • пилешки пържоли - 3 броя, от бут
  • гъби шийтаке - 400 г
  • тъмна бира - 200 мл
  • чесън - 1 глава
  • черен пипер - 1 с.л.
  • къри - 1 ч.л.
  • риган - 1 ч.л.
  • кайенски пипер - 1 ч.л.
  • мед - 1 с.л.
  • олио - около 60 мл
  • сол - на вкус
  • копър - 5 стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Използват се обезкостени и изчистени от кожата пилешки пържоли от бутче.

Начукват се, подправят се със сол.

Сухите подправки се разбъркват с меда и с част от олиото и с тази смес се намазват пържолите.

Охлаждат се за около час и след това пържолите се пекат 30 минути в умерена фурна заляти с тъмна бира.

Гъбите шийтаке се измиват, нарязват и посоляват и се задушават с чесън и черен пипер за 10 минути.

Слагат се във фурната при вече готовите пържоли и се запичат за още 10 минути.

При сервиране върху всяка пържола се слагат парчета от гъбите, залива се със соса от печенето и се добавят чесън и копър.

Пилешки пържоли с гъби шийтаке - уникално вкусни!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: