Сос с горчица

16/01/2014
А. Борисова
отА. БорисоваНовак
Приготвяне5 мин.
Готвене15 мин.
Общо20 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 490
  • Преглеждания за месеца35
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте маслото и запържете за кратко предварително настъргания лук.

Добавете брашното и бъркайте да се запържи. Бързо добавете горчицата, разбъркайте и при непрекъснато разбъркване с телена бъркалка долейте горещия бульон.

Продължете бъркането, докато сосът се сгъсти, като може да регулирате гъстотата му с повече или по-малко бульон.

Накрая овкусете соса със сол и черен пипер. За по атрактивен вид може да добавите и малко синапени зърна.

Поднесете соса към меса или зеленчукови ястия. подобни рецепти тук

5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар