Начин на приготвяне
Червеният лук се почиства, нарязва на дребно и слага в дълбок тиган да се запържи.
Като поомекне се добавят счуканите скилидки чесън, а малко след тованарязаните на кубчета червена, зелена и жълта чушка.
Зеленчуците се разбъркват на няколко пъти, след което се добавя измитият ориз.
Щом набъбне оризът се прибавя зеленчуковият микс. Ястието се готви 4-5 минути и към него се добавя доматеното пюре, червеният пипер, чилито и останалите подправки.
В тигана се наливат три чаени чаши вода и сол на вкус.
Щом оризът по мексикански заври, се прибавя празът на шайби, температурата на котлона се намалява, слага се капак и се оставя да къкри за около 20 минути, като периодично се разбърква.
Готовият ориз на тиган се сервира поръсен с нарязан на дребно кориандър или магданоз.