Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Пържена Риба»Вкусна червеноперка на тиган

Вкусна червеноперка на тиган

Вкусна червеноперка на тиган
Снимка: Веселина Константинова
1 / 3
06/01/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • риба - 1 кг червеноперка /прясна/
  • сол - 2 с.л.
  • царевично брашно - 1 ч.ч.
  • червен пипер - 2 с.л.
  • бял пипер - 1 к.л. млян
  • черен пипер - 1 к.л.
  • олио - за пържене
  • лимони
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварително почистете рибата от вътрешностите и люспите. Измийте я под обилно течаща вода. Отцедете я.

Загрейте олиото в дълбок тиган.

Смесете подправките и ги прибавете към царевичното брашно.

Разбъркайте до пълното размесване.

Потопете всяка рибка във сместа и отстранете излишното брашно.

Изпържете в загрятото олио до хрупкава златиста коричка.

Отцедете пържената риба върху домакинска хартия.

Поднесете пържената червеноперка с лимон и подходяща гарнитура.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: