Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Глазирани кестени

Глазирани кестени

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
6302k
Глазирани кестени2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6
"Ако досега не сте опитвали глазирани кестени, направете го и няма да съжалявате - хапвайте, докато са горещи"

Необходими Продукти

  • кестени - 1 кг., пресни
  • захар - 4 с.л.
  • бульон - 2/3 ч.ч. (150 мл) + допълнително, ако е необходими
  • сол - 1/8 ч.л.
  • масло - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурната се загрява предварително до 200 градуса.

Прави се разрез на всеки кестен. Кестените се пекат около 15 мин, докато обвивките им се разтворят леко.

След като се извадят от фурната, печените кестени се обелват. Ако не могат да бъдат обелени, ги сложете за няколко секунди във вряща вода.

Захарта се карамелизира и се добавят бульонът, солта и кестените.

Оставят се да къкрят, захлупени около 30 мин, като се добавя още бульон при необходимост.

Когато кестените омекнат и поемат целия бульон, се прибавя маслото.

Глазираните кестени се поднасят горещи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: