Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Яхния»Яхния с кестени и леща

Яхния с кестени и леща

MarianeMariane
Джедай
5611k3k
Яхния с кестени и леща1 / 2
19/03/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • леща - 1 ч.ч.
  • кестени - 1 ч.ч. сварени, обелени
  • целина - 1 стрък
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 малък
  • гъби - 150 г печурки
  • чесън - 3 скилидки
  • вода - 2 ч.ч.
  • дафинов лист - 1 бр.
  • магданоз - 7 - 8 стръка
  • мащерка - 2 стръка прясна
  • балсамов оцет - 1 с.л.
  • зехтин - 3 - 4 с.л.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте зехтина и запържете ситно нарязаните целина, морков и лук за 4-5 минути. Добавете пресования чесън и задушете за 1 минута, след което сложете гъбите, нарязани на филийки.

Прибавете лещата, кестените, водата, дафиновия лист и мащерката. Оставете яхнията да се задушава 35-40 минути на тих огън под похлупак.

Овкусете със сол, черен пипер и балсамов оцет и варете още 4-5 минути. Преди сервиране отстранете дафиновия лист.

Добре да поръсите малко пармезан и пресен магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: