Салата от праз лук

Maria  TonchevaMaria TonchevaНовак28314
21/01/2014
Приготвяне25 мин.
Готвене5 мин.
Общо30 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо3 269
  • Преглеждания за месеца73
  • Преглеждания за седмицата18
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Празът се подготвя поне 1 час преди да потрябва. Обилно се измива с течаща вода. Вари се в подсолена вряща вода с 1 с.л. зехтин около 5-10 мин., докато омекне. Изцежда се и се оставя да изстине.

Смесват се лукът с чушките, краставичките, каперсите и доматите в голяма купа. Поръсва се с останалото количество зехтин и оцет. Добавя се магданозът и риганът. Подправя се със солта и пипера.

Разпределят се по равно кресонът, руколата и спанакът в 6 отделни чинии. Във всяка се нарежда пласт, нарязан на филийки лук, а върху него се сипва с лъжица от сместа.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар