Дробчета по чорбаджийски

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Дробчета по чорбаджийски
Снимка: Мария Симова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Дробчета по чорбаджийски, с които ви пожелаваме страхотен апетит"

Необходими Продукти

  • пилешки дробчета - 500 грама
  • доматен сок - 300 мл
  • люти чушки - 2 броя
  • чушки - 300 грама
  • олио - 100 мл
  • лук - 2 глави
  • моркови - 1 брой
  • магданоз - 5 - 6 стръка
  • червен пипер - 1 с.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо измийте и почистете дробчетата. Сложете ги в гевгир и оставете да се отцедят.

Нарежете чушките на ивици, настържете моркова, а лука нарежете на полумесеци.

Загрейте олиото в тиган. Запържете дробчетата за няколко минути. Извадете ги и в същата мазнина прибавете нарязаните зеленчуци.

Пържете до омекването им и сипете доматения сок. Оставете зеленчуците да къкрят на умерен огън, като ги овкусите с черен и червен пипер.

Върнете накрая дробчетата и гответе няколко минути. Посолете биреното мезе, поръсете с наситнен магданоз и сервирайте веднага.

Дробчетата по чорбаджийски са много вкусни!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: