Дробчета по Смядовски

DenitsaDenitsa
Помощник Готвач
823431283241
Дробчета по Смядовски
Снимка: Denitsa
1 / 3
05/03/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Познайте докъде ходихме, за да вземем точната рецепта за тези пилешки дробчета"

Необходими Продукти

  • пилешки дробчета - 500 г
  • прясно мляко - 500 мл
  • тиквички - 1 бр. ( средно голяма)
  • моркови - 1 бр. голям
  • кисели краставички - 3/4 бр.
  • печурки - 3 бр.
  • домати - 1 бр.
  • лук - 2 средно големи глави кромид
  • червено вино - 2 с.л.
  • шарена сол - 2 с.л.
  • мащерка - 2 щипки
  • чубрица - 1 с.л.
  • червен пипер - 3 с.л.
  • печен пипер - 1 ч.л.
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Дробчетата се измиват и се оставят за поне 2 часа да се киснат в прясното мляко.

Морковите, киселите краставички и тиквичката се нарязват на тънки жулиени, гъбите - на полумесеци, лука и домата - на ситни кубчета, и се слагат в дълбока тенджера, за да се запържат за около 5-6 мин.

Добавят се всички подправки и виното и се разбърква добре, след което се отстраняват дробчетата от млякото и се добавят към тенджерата (НЕ се измиват от млякото).

Пържи се на силен котлон за около 10-15 мин (или до готовност на дробчетата). При необходимост се добавя сол на вкус.

Дробчетата по Смядовски се сервират горещи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: