Начин на приготвяне
За направата на това вкусно и бързо телешко шкембе използвам готово сварено, овкусено и желирано телешко шкембе от магазина.
В дълбок тиган разтопяваме кравето масло и запържваме на ситно накълцаните кромид и чесън. Като омекнат добавяме отцедените стерилизирани гъби (печурки). Овкусяваме с универсална подправка и черен пипер.
Нарязваме шкембето на големи кубчета и слагаме в тигана, колкото да се отпусне. Отстраняваме го от котлона и прибавяме лютеницата. Ако обичаме люто, можем да добавим чили сос или суха люта чушка.
Разбъркваме всичко добре. Сега е моментът да опитаме и ако е нужно, да добавим сол. Вземете под внимание кашкавалът дали е солен, защото има вероятност да пресолите ястието!
Прехвърлете сместа в средно голям кален съд или разпределете в индивидуални съдчета. Поръсете отгоре с настърган кашкавал.
Запечете леко във фурната шкембето в доматен сос.
Сервирайте телешкото шкембе по чорбаджийски горещо.