Начин на приготвяне
Към каймата добавяме нарязания на ситно лук, триците, сол, черен пипер и едното яйце. Разбъркваме добре и оставяме за 30 минути.
Останалите яйца сваряваме. Щом са готови ги обелваме и нарязваме на кубчета, към тях добавяме настъргания кашкавал и нарязания на ситно копър.
Разбъркваме добре продуктите. Взимаме си тавичка с размери около 20×20 см, намазваме я с масло.
Каймата разделяме на две части, едната част разстиламе на дъното на тавата, добавяме си плънката от яйца и върху нея разстиламе останалата кайма.
В купичка си смесваме кетчупа и горчицата, намазваме каймата.
Покриваме тавата със фолио и печем запеканката на 180 градуса за 30 минути.
След това премахваме фолиото и печем още малко, за да се изпари течността.
Вкусното ястие с кайма и варени яйца на фурна е готово.