Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Кюфтета»Варени яйца, забулени в кайма

Варени яйца, забулени в кайма

Варени яйца, забулени в кайма
Снимка: Веселина Константинова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Искате ли да играем на една игра - скрий яйцето в кайма и хапни вкусно, докато го търсиш"

Необходими Продукти

  • кайма - 500 г
  • яйца - 6 - 7 бр.
  • чубрица
  • лук - 1 бр.
  • олио - за намазване
  • галета - 2 - 3 с.л.
  • галета - за овалване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете яйцата за около 12 мин., като оставите едно за каймата.

Охладете яйцата със студена вода и ги обелете.

Замесете каймата, като прибавите ситно нарязания лук, чубрицата и разтворената галета с малко вода. Чукнете яйцето и омесете каймата.

Оформете топчета от каймата, като в средата сложите по едно варено яйце.

Оваляйте кюфтетата в галета и наредете топчетата върху хартия за печене.

Изпечете до готовност.

Варените яйца, забулени в кайма са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: