Лека торта с плодове

МарияМария
Новак
1714923
Лека торта с плодове
Снимка: Мария
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
10

Необходими Продукти

  • горски плодове - 100 г замразени или пресни
  • сладко от смокини - 1 бурканче
  • крема сирене - 1 пакетче
  • кисело мляко - 1 кофичка
  • захар - 250 г
  • бакпулвер - 1
  • масло - 50 г
  • сол - щипка
  • желатин - 1 пакетче
  • брашно - 2 ч.ч.
  • яйца - 3 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За блата:

Пресяваме брашното с бакпулвер в дълбок съд. В друга купа разбива е яйцата и захарта, като оставяме 3 с.л. за крема. След това добавяме солта и две трети от киселото мляко.

Бавно изсипва е сместа към брашното и разбъркваме. Накрая добавяме маслото и продължава е да бъркаме, докато стане гладка смес. Изсипва е в малка форма, като целим да стане дебел блат. Печем на 180 градуса, докато след като забодем клечка в блата, тя започне да излиза суха.

Крема за тортата приготвяме, като разбъркваме безсолното крема сирене със три супени лъжици от захарта и остатъка от киселото мляко.

Накисваме желатин в 20 мл вода и добавя в млечната смес, след като набъбне. Разделяме сместа на две. В едната част добавяме нарязани смокини от сладкото.

След като блатът изстине, го срязваме с конец през средата. Между двата блата слагаме смокиново-млечната смес. Отгоре и отстрани на тортата намазваме с чистия крем от кисело мляко, крема сирене и желатин.

Украсяваме плодовата торта с пресните плодове и оставяме в хладилника да стегне.

Тази лека торта с плодове е подходяща с повод и без повод.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: