Начин на приготвяне
За блата:
Пресяваме брашното с бакпулвер в дълбок съд. В друга купа разбива е яйцата и захарта, като оставяме 3 с.л. за крема. След това добавяме солта и две трети от киселото мляко.
Бавно изсипва е сместа към брашното и разбъркваме. Накрая добавяме маслото и продължава е да бъркаме, докато стане гладка смес. Изсипва е в малка форма, като целим да стане дебел блат. Печем на 180 градуса, докато след като забодем клечка в блата, тя започне да излиза суха.
Крема за тортата приготвяме, като разбъркваме безсолното крема сирене със три супени лъжици от захарта и остатъка от киселото мляко.
Накисваме желатин в 20 мл вода и добавя в млечната смес, след като набъбне. Разделяме сместа на две. В едната част добавяме нарязани смокини от сладкото.
След като блатът изстине, го срязваме с конец през средата. Между двата блата слагаме смокиново-млечната смес. Отгоре и отстрани на тортата намазваме с чистия крем от кисело мляко, крема сирене и желатин.
Украсяваме плодовата торта с пресните плодове и оставяме в хладилника да стегне.
Тази лека торта с плодове е подходяща с повод и без повод.