Начин на приготвяне
Приготвя се блатът, като се разбиват яйцата със захарта, добавете олио, сок от портокал, канела и рожков. Обелете два средно големи моркова и ги настържете на едро.
Прибавете ги в сместа, а накрая сипете и пресятото брашно с бакпулвера. Разбърква се на кексова смес, но е по-гъста.
Сипете върху хартия за печене в широка тава и печете блата в загрята фурна на 180 градуса до суха клечка.
Извадете блата, краищата отрежете и срежете на два блата.
Пригответе крема, като първо разбиете сметаната до меки връхчета с помощта на миксера.
В друга купа сипете студено прясно мляко и пудинга на прах. Разбивате с миксера докато сгъсти. Отделете от сметаната в една купа и смесете с течен шоколад за декорацията.
В чаша с хладка вода сипете захар и уиски, разбърква се докато се разтопи.
В йенска тава сложете едната половина блат, сироп с четка и половината крем.
Захлупете с втория блат, сироп и измажете с останалия крем.
Морковената торта се декорира с пош и накрайник на розички, поръсете с настърган шоколад и охладете за един ден.
Леката торта с моркови и крем е готова.
Коментари